Bon voyage!

0

Kära läsare,

livet går sin gilla gång i en hastighet av 200 knyck för mycket just nu. Vi har överlevt studenten och midsommar passerade i ett blink. Nu står jag inför en resa till mitt älskade Finland för att ha kurs i Mother Pinetrees Visdom, innan jag återigen landar hemma i Byvalla för sommarens äventyr.

Jag var en lång bit in i livet som kvinna innan jag började bejaka mina rötter och mitt arv. Jag minns att jag som liten i förorten i Stockholm skämdes när mamma pratade finska, nu pratar jag själv finska så fort jag får chansen och talar glatt om att jag är finsk-rysk-same. Skammen är borta och jag undrar varför jag ens bar den inom mig. Därför känner jag nu glädje när jag står inför min tredje resa till Finland. Att få möta dessa fantastiska människor som faktiskt är lite modigare och lite mer rätframma än mina grupper hemma i Sverige. Den finska häxan, kloka gumman, shamanen blev aldrig kuvad. I Finland fick hon fortsätta vara stark, stolt och fri.

Jag ser framemot att besöka jungfrudanserna i skärgården, lyssna på havet och göra ceremonier och transsessioner på mark där jag vet häxor varit verksamma förr. Jag längtar till att dansa i fullmånens sken och sjunga ut min kraftsång till trummornas dån, tillsammans med kvinnor som delar min glädje.

Jag är tillbaka om en vecka och tänker då publicera en dagbok från äventyret Storskäret i Finland…

Kram
Mira

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke