Hösten är äntligen här!

0

Hösten är här!

Min lilla lövskog vid huset

I år har jag längtat efter hösten. Sommaren var underbar, den varmaste vi upplevt på länge, så den friska luften, de sprakande färgerna och de mörka kvällarna är en fantastisk kontrast avslutning på det hela.

 

Skog och mark levererar; svamp, bär, landen i trädgården växte över och skörden av pumpor kommer att räcka långt in på hösten. Pumpasoppan som serveras första kurskvällen har blivit lite av en tradition under åren. Eftersom många bett om receptet, så kommer den sist i inlägget. Det är mysigt att pynta, huset lyses upp av lyktor under de mörka kvällarna och brasorna sprakar i alla rum. Det är liksom OK att sjunka ner i läsfåtöljen eller på fällarna framför kakelugnen och grilla marshmallows och dricka varm choklad eller helt enkelt låta fingrarna dansa över tangentbordet och skriva rent kanaliseringar och orakel, färdigställa menyer till höstens kurser och övningar till eleverna.

Det är som om andevärlden också vaknat till lite extra när hösten kommit, orden och visdomarna flödar och mycket nya perspektiv och insikter kommer till liv. Det känns skönt att Hagelrunan nu lämnar oss med sin turbulens och Nornornas runa nu börjar stiga i kraft, så att vi lättare kan vila i acceptans  och blicka inåt. Dra fördel av vår kraft och höra själens viskningar så att vi lättare finner de rätta stegen på Livets Stig. Det är otroligt viktigt att stanna upp, att känna in vad du behöver just nu. Andetag för andetag närmar vi så oss vår inre visdom.

“Alla själar kommer vilse då och då, och det är viktigt att minnas att du alltid kan återvända till din Livets Stig, även om du varit vilse väldigt länge. Låt inte det förflutna eller gamla energier avgöra vem du är idag. Släpp, förlåt och hela dessa energier och låt dem förvandlas till något klarare, ljusare och mer kraftfullt än de är idag. Låt dem omformas till ny energi du kan använda. Låt den gamla vibrationen gå upp i den ursprungliga och låt din själ tona in på den Gudomliga vibrationen igen.”
Sid 34, Mother Pinetrees Visdom

Ibland är det enkelt att landa i sig själv, att känna att man kommit hem. Ibland krävs det lite mer, för att vi ska känna att vi vibrerar i samklang med vår egen kraft och ingen annans. Det viktigaste är att i alla lägen göra det som känns rätt i själen, det du mår bra av.

Ta hand om dig!

Pumpasoppa ca 4 portioner

Skala och tärna en pumpa (jag föredrar butternut squash)

Lägg bitarna i en stor kastrull och täck med vatten.
Hacka i en-tre vitklöksklyftor, lite chili. Salta och peppra.
Koka tills bitarna är mjuka.
Häll i cocosmjölk (en burk) och mixa med stavmixer.
Koka upp och smaka av.
Servera med färsk timjan uppe på.

 

 

 

 

Vår Trapphäxa 😉

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke