Om Ljus & Kärlek

0

“Love acts as a beacon to Light,

whereas Light does not necessarily lead to Love”

Enkla ord som Mother Pinetree viskade i mitt öra när jag vaknade imorse. Tänkvärda ord.

Att något belyses, leder inte alltid till läkning och förlåtelse. Att konstant upprepa fraser som “Ljus & Kärlek” betyder inte att du tillämpar det nämnda. Att vara upplyst är inte det samma som att vara kärleksfull och ödmjuk.

Och det går djupare än så…

Det mesta i livet handlar om dualism; ett kosmiskt samspel som pågått sen tiderna begynnelse. Vi samlar genom inkarnationer på oss visdom, såväl som rädslor.  Båda dessa skapar i oss både samspel och konflikt. Många som mött motgångar under sin vandring på Livets Stig har valt utifrån rädsla. Rädsla har många ansikten, och inte bara det primära som vi tänker på när vi hör ordet. Rädsla kan också vara odefinierad oro, att tanken galopperar iväg och skapar scenarios som saknar förankring i varandet. Rädsla kan också vara att inte våga möta sig själv, de skuggor som livet format inom en. Det är outforskad mark som vi gärna inte beträder förrän vi hör ropet från vår själ och vågar anamma det kallet.  

Kärlek, drar till sig Ljus. Ljus som luftar sinnet, fyller hjärtat och öppnar upp för visioner. Kärlek är inte bara kärlek från och till andra. Kärlek är också kärleken du ger dig själv. Det är det magiska mötet som Ljuset visar sig. Ljuset, som vägleder dig och upplyser dig. Ljuset, som belyser skuggorna, så att du kan bli kvitt din hinder, både de inom dig och de utom dig. Om du däremot är i Ljuset enbart för att slippa skuggorna blir ljusets kraft inte beständig. Du lever på ytan och känner dig än mer separerad från dig själv.

Så, när jag då frågar Mother Pinetree om det finns något sätt att häva illusionen, se förbi det primära som skapar ett hinder till läkande och förlåtelse på djupet, så att Ljuset KAN skapa läkning, förlåtelse och kärlek.  

Svaret kom sakta och kraftfullt. Endast genom att möta och bearbeta sina invanda mönster, rädslor och sorger kan du i sanning bära Ljuset inom dig som det är menat för att skapa Kärlek. Och, då menas inte den kärleken du delar med andra, som ex vis din äkta hälft. Den ursprungliga, allomfattande kärleken är större och starkare. Den berör dig djupare och den belyser varje skugga inom dig tills de förlorar makten över dig.  

Så, nu är det dags att börja på bok 3, så de djupare nivåerna av Mother Pinetrees Visdom kan få se dagens ljus.

Kram <3

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke