Moder Måne i sin fulla kraft

0

En sällsamt vacker fullmåne fick vi njuta av. Jag var ute på natten och bad om insikt, klarhet och kraft. Jag fick mer än vad jag bad om och det är jag tacksam för.

För mig är månen en av grundstenarna i mitt andliga arbete. Hon är mitt center, hon talar om för mig när jag ska göra vad och jag känner mig trygg när jag blickar upp på himlen och ser månvarven passera. Jag känner mig i kontakt med mina förmödrar och mitt arv. Nu när vi nyligen flyttat, så känns dessa rötter viktigare igen. Att rota sig, att lära sig markerna, träden och vindarna på vidderna. Att lära sig hur fåglar och vilt rör sig. Att stanna upp och lyssna till vad var och en har att säga är viktigt.

Så, den här sällsamma fullmånen handlade om just det för mig; mina förmödrar och andarna som omger mitt hem. Offer till gården, för att visa tacksamheten jag känner inför att få bo här, verka här och bygga kurscenter här.

Runor kastades i omgångar och här kommer era vägledande runor för kommande månvarvet, kära läsare.

Det viktigaste först; Gåvorunan som talar om balansen. Att hitta sitt center där allt är stilla. Att vårda relationer och situationer på så sätt att balansen i givandet och tagandet infinner sig. Gåvorunan påminner oss också att våga öppna upp oss för de gåvor som kosmos lägger på Livets Stig och på så sätt våga följa flödet, Livets Flod, mot våra drömmars mål.

Gåvorunan omges av Människorunan och av Vattenrunan. Människorunan påminner oss om vikten av att vara jordade i vårat varande. Att stå med båda fötterna i Moder Jord, med öppet sinne. Att förena våra olika sidor till en helhet där vi hör vad vi tänker och är sanna i våra känslor. Vattenrunan påminner oss om att lyssna till våra drömmar och vara uppmärksamma på strömmarna i Livets Flod, så att vi inte frångår våra drömmar och visioner och helt plötsligt kommer på oss själva med att simma motströms i onödan.

Slutligen vill jag dela med mig av min personliga vision; åkern. Jag stod här först med en vän och tänkte “varför ska jag odla i lådor på innegården, när jag har en åker?”. I Moder Månes sken på natten växte framför mina ögon så upp en vision om hur odlingarna ska se ut. Projektet kommer att ta sin tid att färdigställa, men det kommer att vara väl värt det. Både för kroppen och för själen. Äntligen är jag ett steg närmare till att så mycket som möjligt av grönsakerna ska vara egenodlade. Till helgen skärs förra säsongens sista pumpa upp och förra veckan åt vi upp sista potatisen från det lilla, lilla potatislandet vi hade. Bara en sån sak 😉 hållbarheten är fantastisk!

Jag önskar er alla en riktigt skön vårhelg!
Kram <3

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke