Dagrunans Fullmåne

0

Imorgon, lördag, står Moder Måne återigen i sin fulla kraft. Hon skänker oss kraft, visdom och stärker oss inför det kommande månvarvet. Det är dags att vakna, viskar hon ömt till oss människobarn.

Dagaz, gryningens runa, talar om brytpunkten i olika situationer. Det handlar helt enkelt om att inse att det ena har skiftat över till det andra. Gammalt till nytt. Mörker till ljus. Hårt arbete till resultat. Vad du än har varit i, har lett dig till något nytt. Det är nu dags att slå ut vingarna och flyga högt, fritt och kraftfullt.

“Det är ingen större mening med att sörja, om du förlorat något. Förmodligen förlorade du det för att det hindrade dig. För att det hindrade dig från att stå i din fulla kraft med luft under vingarna. Det är brytpunkten, som skapar det lilla sticket av sorg, men när den nya vägen uppenbarar sig känner du istället frid och hopp i ditt hjärta och din själ sjunger ut sin kraft och visdom. Helt plötslig är det som om du ser världen med nya ögon och allt är tydligare och på något sätt självklart.”  

Så sa min andliga mentor Mother Pinetree till mig när vi förberedde kvällens ceremonier. Många har bett om ceremoniella skilsmässor inför uppvaknandets fullmåne, vilket inte är konstigt alls. Ibland behövs ett avslut även på energiplanet för att det nya ska få plats i ens varande.

Under den här magiska fullmånen påbörjas också det ceremoniella arbetet med Jungfrudansen som ska byggas ute på åkern. Gruset har fraktats ut, skottkärra för skottkärra. Odlingslådorna som ska omge platsen har placerats ut och väntar på att fyllas med magiska örter och grönsaker som ska serveras under kurserna. Redan under nymånen påbörjades arbetet med att skapa det ceremoniella Svarta Saltet som ska strös ut i gruset för att rena platsen och för att skydda den från alla negativa energier som kan tänkas vilja prova på ett besök. kristaller och örter har valts ut med omsorg och centrumstenen har packats upp ur sin låda där den bott sen min resa till Storskär där jag lärde känna Jungfrudansernas magi på ett djupare plan.

Våga vakna under denna fullmånen och dra nytta av det hoppet och den framåtdrivande kraften som finns i luften.

Trevlig helg!
Kram
Mira

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke