Vatten – livets flod

Vad vore livet utan vatten? Livet skulle inte finnas utan vatten, helt enkelt. Men, förutom det uppenbara; vad är det med vatten som berör oss så?

Vattnet omkring oss är knutet till våra känslor. Vatten symboliserar det emotionella, intuitionen och påminner oss om hur ett konstant flöde rör sig kring oss energimässigt. Sällan är vatten stilla, stagnerat, utan att något är eller blir fel. Stillastående vatten är egentligen bara naturligt i en form; is. Ett vattendrag vars flöde stoppas torkar ut, så småningom. 

Så här säger Mother Pinetree om vatten:
“Vatten är Moder Jords känslor och representerar känslorna inom dig. Här finns din intuition, din förmåga att drömma och se vad som finns bakom stjärnorna. Så som planeterna rör sig, rör sig vattnet i din kropp. Som fullmånen stiger, stiger vattnet i din kropp.”
Ur: Mother Pinetrees Visdom, sid 79

Du kan dra nytta av ditt vatten på många sätt, en del sker per automatik, så som tårar när du är ledsen, men ibland gör det hårda klimatet omkring oss att vi biter ihop och därmed hindrar automatiken i oss. Vi är känslo- och energivarelser, vi glömmer det. 

Sök upp vatten eller lyssna på vatten. Det finns på nätet havsvågor och porlande bäckar. Eller så kanske du har en liten bordsfontän hemma. Ljudet stimulerar dina egna flöden. Många upplever att vattenljudet gör dem kissnödiga, grattis! Du reagerar på vattenljudets stimulans och ökar flödet i din kropp. Tänk dig nu vad du kan åstadkomma i det emotionella när du får igång dina inre flöden. Gamla känslor flyter ur dig och nya kan få plats. Istället för sorg, kan du känna hopp, lättnad eller glädje. Eller allt på samma gång. Det här påverkar också din vibration på ett positivt sätt. Du ser möjligheter och framför allt – möjligheterna ser dig. 

Att använda sig av vattnets helande egenskaper är enkelt; bada, simma, guppa i vågorna. Simning är en inte bara bra motion, det är även läkande och renande. Du kan även använda dig av vattnets helande kraft i duschen, om du inte har badkar. Föreställ dig hur vattnet renar inte bara din kropp utan även din energi. Även om du inte har ett badkar kan du använda dig av eteriska oljor i duschen, antingen direkt på kroppen (om oljan är lämplig till det) eller genoma att tända en aromalampa i badrummet en stund innan du duschar. 

Älven (badplatsen) i Utsund

Nästa gång det regnar, lämna paraplyet inne. Gå ut i regnet och låt det droppa på ditt ansikte. Låt dropparna falla ner i dina händer och känn tacksamhet för att Moder Jord välsignar oss med vatten till grödor, brunnar, sjöar och älvar. Bär du på en sorg inom dig som du saknar tårar till, låt regnet bli dina tårar och släppt taget om sorgen. 

Och, sist men inte minst. Här kommer en gåva från mig till dig.
En trumning till vatten, vid vatten.
En liveinspelning att ladda ner gratis.
https://hilaria.se/webbshop#!/trumresor-meditationer/products/vattentrumning
Varma kramar
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *