Vinden viskar…

Vinden viskar om att våga vara i varandet. Fullt ut att vara i varandet. Släpp din stress i vinden. Andas ut den – andetag för andetag.

Jag har SÅ mycket att göra just nu, så emellanåt känner jag att halsen snör ihop sig fullständigt. Luften tar slut och i mitt huvud ekar “du kommer inte att hinna”. Men, jag tänker hinna och jag ska hinna.

Det är nedräkning till retreaten och stallet behöver då vara i ordning så att människorna som kommer på retreat har en dusch och en matsal. Väggar kalkas till vackert vitt och möbler ska ställas på plats. Det är slitigt i 30 graders värme, men stallet är svalt, tack och lov.

Mitt i allt detta finns det bara en sak som får mig att sjunka in i ett varande där tid och rum saknas. Trumman. Inte bara att trumma en stund i stallbacken, utan att måla dem. Penseldrag för penseldrag rinner stressen så av mig och samtidigt skapar den något vackert.

Ormtrumma med binderunor, 55 cm.
Uggletrumma, 55cm

Jag målar med växtfärger och sot. Jag målar i skuggan av eken på gården och andas in den just nu varma sommarluften. Jag målar för att någon annan ska få en vacker trumma att jobba med. Hönsen ligger bredvid och det gör hundarna och katten också. Livet kan vara ljuvligt stillsamt mitt i allt det hektiska…

Ugglans budskap (ur Andedjuren Talar, min kommande bok)
Ugglan kommer som en påminnelse om de mystiska och magiska förmågorna vi bär. Den påpekar också att det är dags att se det som finns i det dolda, att i tystnad iaktta och se sanningen istället för att vara en del av illusionen omkring dig – både den inre och den yttre. Lär dig att förlita dig på din intuitiva känsla om människor i din omgivning, lär dig att tolka din omgivning innan du agerar och agera sedan snabbt, tyst och skoningslöst. 

Kram
Mira

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *