Vinden viner runt knutarna

Den här vintern har definitivt varit annorlunda än någon vinter jag varit med om. Jag vet att gröna vintrar har förekommit, men inte så här gröna. Eller blåsiga. 

Många klagar på vinden. Många pratar om vinden och kopplar den till klimatförändringar, vilket vi alla vet är ett faktum på ett eller annat sätt. Jag googlade av ren nyfikenhet och den varmaste vintern på 100år var 2007/2008. 2007 föddes min son och jag minns att jag baxade en barnvagn genom snömassorna och klagade på den usla snöröjningen. Jag hittade också info om att vintern 2019 blev varmare än normalt i hela Sverige och det kan jag skriva under på. 7 dagar (tror jag) har vi haft snö i Södra Dalarna. Nu har jag till och med stängt av värmen i mitt kråkslott… 

Det gror i mina odlingslådor. Jag har till och med plockat pyttesmå brännässlor och slängt ner i tekannan…. 25 december slog jag ihjäl en mygga… igår plockade jag en fästing på katten… ur led är tiden. 

Men vinden. Vad är det med denna vilda vind som flyttar runt mina eklöv på gården? Det är som små tornados emellanåt på stallbacken. Jag har inget emot vinden, men däremot så gillar jag inte att behöva samla ihop diverse ting på gården som blåst iväg till fel ställen. 

Låt oss titta på vinden ur ett annat perspektiv, vinden representerar luftlelementet och i Mother Pinetrees visdom är luften knutet till vårt medvetna sinne dvs våra tankar. Vinden är därför också knuten till våra tankar, våra mentala processer och vår medvetenhet. 

“Vinden i ditt sinne är likt en stormvind.
Monstruös, i konstant rörelse, trasar den sönder allt i sin väg.
Vinden i ditt sinne bör vara mild, len och kännbar.
Du bör alltid kunna följa vinden,
i ditt sinne, istället för att jaga den.”
Ur: Mother Pinetrees Visdom
https://www.hilaria.se/webbshop.html#!/products/mother-pinetrees-visdom

Vad kan vi då göra med vinden, mer än att störa oss på den?
Vi kan rena oss, genom att slå ut armarna och möta vinden i en omfamning.
Vi kan hela oss, genom att låta vinden avlägsna energier som inte hör hemma i oss.
Vi kan sprida god energi,  genom att viska dem i vinden som bär dem vidare till de som behöver det. 
Nästa gång du går ut, klaga inte på vinden. Nyttja istället dess kraft till att hjälpa dig själv och andra.

Varma kramar
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *