Trollskogen

 

Tro det eller ej, trollen i skogen bredvid kastar kottar på små barn 

Jag, min son, min dotter och våra tre hundar tog en promenad i skogen där den lilla naturväsenvandringen brukar vara. En tidigare boende i byn har målat en vacker sten som vi alla stannar vid och ber om lov att få gå en sväng.

Ikväll gjorde vi alla det, utom sonen. Sonen som sen härjar runt i skogen och kastar kottar. Rätt vad det är får han en i huvudet och skriker på sin syster om att hon kastat en kotte på honom. Nu är ju inte min dotter den som är den, så jag trodde ju faktiskt att hon kunde vara skyldig.

En stund senare upprepas samma fenomen och jag ser kotten komma farande och inser att det inte är min dotter, hon står ju bredvid mig.

Jag ler för mig själv och drar ett djupt andetag. Känner lycka över att fortfarande i vuxen ålder få leka med trollen i skogen 

Jag önskar att fler fick uppleva naturväsen, Moder Jords Tjänare i sitt varande. Att få se kottar kastas ur intet i en magisk skog. Att höra tomten slå i spisluckan när det är dags att fylla på och allt annat vi får vara med om i både hemmet och skogen.

Ha en fin kväll <3

2 thoughts on “Trollskogen

  1. Hej jag undrar om du vill hjälpa mig med en sak?
    Jag undrar vad TROLLSKOGEN heter på samiska.
    Har rötter från Vilhelmina men har glömt mycket av samiska.
    Eller om det finns samiska uppslagsverk på nätet.
    Mvh Roger Mattsson

    1. Hej Roger!
      Det övergår tyvärr mina begränsade kunskaper om det samiska språket. Om du googlar på samiska språket så finns det flera uppslagsverk, annars är facebook ett bra forum för att knyta kontakt med någon som är kunnig i det samiska språket och berätta vad Trollskog heter. Jag har ännu inte hittat någon motsvarighet själv, men foskar vidare. Må gott! Kram Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *