Veckans vägledning (v49) del 1

Phue! Vilken inledning på veckan. Livet på landet är inte enkelt utan bil, men med goa grannars/vänners hjälp så löser sig det mesta. Helt fantastisk hur vissa människor tar den där extra svängen, för att hjälpa en granne/vän i nöd. Som sagt, inget tyder på att tempot går ner, snarare snurrar energierna på snabbare och snabbare.

Det är som att energierna rör sig hastigare och hastigare fram till midvinter och där kommer en stillhet. Ett Poff! som känns som ett vakuum. Allt stannar upp och det känns som att tiden kommer att stå still en stund när allting landar.

Här kommer veckans vägledning del 1!

TISDAG: Fackelrunan; intensiva eldflängda energier färgar tisdagen. Det brinner i knutarna och det gäller både det inre och det yttre. De speglar ofta varandra, men det kan vara bra att veta att känslorna kan svalla lika mycket som omgivningen. Fackelrunan talar om eldens olika sidor; kreativitet, passion, engagemang och en vild vilja. Tålamod verkar vara en bristvara, så sätt din intention ordentligt inför varje möte du har. På det sättet har du känslorna i schack på ett bättre sätt och dina beslut blir inte förhastade.
ONSDAG: Hästrunan; rörelse framåt, en reseruna som talar om såväl den inre som den yttre resan vi gör dagligen. Du behöver påminna dig om att hinder är en illusion och att din energi avgör hur du tar dig över dem. Snabbt eller långsamt, direkt eller med omväg. Se resan som den viktiga delen i allt du möter och våga njuta av den istället för att fokusera på avståndet till målet. Hästrunan påminner också om den cykliska tiden, då det är shamanens runa och symboliserar hästen Sleipner. Allt handlar således inte om logik och raka sträckor, kurvorna är minst lika viktiga. Håll fokus på vad du möter, så får du rätt information om hur du tar dig dit du ska.
TORSDAG: Odalrunan; talar om hemmet, traditioner och arv. Mycket av det är viktigt nu när julen kommer närmare och närmare för varje dag som går. Vi pysslar, planerar och lägger mycket energi på familjen. Det är ju det det handlar om – familj, kärlek och mys. Stressen är ett modernt “arv” som vi bör välja bort. Skapa dina egna traditioner, säger Odalrunan. Gör på det sätt som får dig att känna dig hemma i hjärtat och själen.

Resterande veckan kommer på torsdag kväll, men jag kan redan nu avslöja att det är runor som får oss att stanna till och reflektera även om livet går fort fram just nu.

Jag har också påbörjat arbetet med att sammanställa en gnutta julmagi på burk, en magisk mix av örter och annat för ceremonier som hör julen och nyåret till. Midvinter är ju det som markerar övergången till ljusare tider. Just den här mixen är till för välgång och stabilitet. Något vi kommer att behöva inför det kommande året.

Ha en underbar vecka!
Varma kramar
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *