Outgrundlig är vår väg

Outgrundlig är vår väg, men vi går den tillsammans. Igår fyllde min älskade hund Diva 5 år. I 5 år har vi gått en väg tillsammans som varit kantad av det mesta. Ett tag sa många att jag skulle ge upp och acceptera att vissa hundar inte kan rehabiliteras. Jag klarade inte av att hugga av mig halva hjärtat och vi kämpade vidare – i kärlek.

Diva i sin nya tipi. Hon har alltid älskat att krypa in och gömma sig.

Alla de gånger som jag berättat vår story, så har jag börjat med att säga att jag räddat Diva. Hennes första veckor i livet var tuffa och de färgade vem hon varit och till en viss del är idag. Men, jag har kommit till insikten att hon räddat mig lika mycket, eller mer, som jag räddade henne.

Inte förvånande har vi levt tillsammans i tidigare inkarnationer också, så vår relation djupnar för varje dag vi är tillsammans. Diva är min bästa vän, min måne, kopplad till mitt andliga arbete, mina drömmar och påminner mig ständigt om vikten av tålamod. Diva har en dotter, Runa, som också bor hemma. Runa är den som mest syns i sociala medier med sina galna upptåg och hon är minst lika älskad som Diva. Runa är min sol, kopplad till min glädje, min frihet och påminner mig ständigt om att ingenting är omöjligt.

Diva är går också under namnet Gråsuggan här på gården. Hon är alltid där du minst anar. Bakom, i kulisserna, gör hon sitt mesta arbete. Hon är definitivt en explosiv vakthund och värnar om sin flock. Hon är alltid med mig när jag trummar och utbildar och hon har en viktig funktion i mitt andliga arbete. Jag litar mer på henne än på någon annan levande varelse i mitt varande.

Diva är den som puttar mig framåt, utmanar mig till att utveckla. Hon pryder omslaget på Andedjuren Talar (som det är födelsedagspris på just nu) av den enkla anledningen till att det är hon som har gett mig den största träningen i djurkommunikation genom åren. Hon har visat mig ett helt nytt sätt att jobba med djur. Detta har i sin tur utvecklats till utbildningen Djurambassadör som har premiär i november.

Diva är också den som levererar tankar och känslor som är bortom det fysiska. Hon har stark integritet och djupet av hennes väsen är svårt att beskriva eftersom hon sällan visar det. Hon bygger relationer över lång tid och vissa tar sig aldrig tiden att lära känna henne, tyvärr. De stannar vid hennes skällande och bestämmer sig för att hon är irriterande. Behöver jag säga att de människor inte blir långvariga i mitt liv heller. Sådan hund, sådan matte, eller tvärsom. Vi vet faktiskt inte längre.

Det som är spännade är att Diva är född i Hagelrunans tid, alltså är hennes grundvibration knutet till transformation, turbulens och rörelsen mellan världarna, men också mellan våra känslor. Hennes namn säger ju sitt men tittar man på den närmare med runor så är faktiskt hennes namn i perfekt balans med elementen i Skapelsen (jord, luft, eld, vatten). Precis som mitt namn. Hon startar i eld, jag startar i jord, alltså kompletterar vi varandra bra.

Jag vill med dela med mig av det som Diva berättade för mig igår, eftersom det känns som att det inte var bara till mig. Det var till för oss alla.

Allt jag behöver finns framför mig. Jag behöver bara växla min blick för att se vad det är jag ska använda mig av först. Det handlar om att våga fånga lövet i vinden eller jaga det omöjliga, då det ger mig frihet att känna att jag kan. Om jag lyckas eller inte handlar inte om min förmåga, det handlar om huruvida jag valde att ta det första steget eller inte. Om jag inte är i rörelse, kan det gudomliga inte hjälpa mig vidare. Jag kanske inte behöver lövet, men jag fångade det. Ett ögonblick var jag ett med vinden och kunde flyga. Flyg du också, för att du kan.

Varma kramar från oss <3
Mira Hilaria & Diva

Den här veckan vägleder jag på tarotguiderna:
Onsdag 8-12
Torsdag 8-12
Du kan alltid nå mig via SMS-tjänsten:
SMS “Mira-Hilaria” till 71440, så loggar jag in så snart jag kan.

2 thoughts on “Outgrundlig är vår väg

  1. Tack för detta budskap,rörde upp känslor angående min förra hund som också skällde och retade upp en del i omgivningen.Sörjer henne fortfarande.Hon var min bästa vän och själsfrände en tibetansk terrier vid namn Joy,den finaste man kunde tänka sej.Vad är Diva för ras?Med kärlek till dej och Diva/Eva

    1. Hej, vi saknar våra vänner när de lämnar oss, oavsett hur många tassar de har <3
      Diva är blandras, australian shepard, strattfordshire bulldog, llasa apso och papillon. Runas pappa är fransk bulldog, därav det mildare lynnet.
      Varma kramar
      från oss <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *