Ingrunans Nymåne

Ingrunan är vårens runa och vi kan ju konstatera att grönskan är minst sagt sprudlande just nu. Det känns som att ALLT i Skapelsen har vaknat till liv. Vi välkomnar således Guden Frej och allt det som Ingrunan symboliserar: symboliserar även fruktbarhet, tillväxt och inre harmoni. Den associeras ofta med naturen, jordbruk och den blomstrande årstiden. Här kan vi också känna av hur den påverkar vår längtan efter kärlek.

Energimässigt symboliserar Ingrunan också avslut, den råder oss till att knyta ihop säcken och avsluta projekt, så att en ny cykel kan se sin början. Viktigt att komma ihåg är att även om Ingrunan fokuserar energi och samlar kraft, så lagrar den också kraften. Alltså, är den bra att använda sig av när du eftersträvar långsiktighet i relationer eller projekt.

Ingwaz betraktas ibland som en runa för inre styrka, balans och självförverkligande. Den kan representera en tid av tillväxt och utveckling, både på en fysisk och andlig nivå. Ingwaz kan också användas som en symbol för fertilitet, skapande och nya möjligheter.

Nymånens energi och magi ligger i huvudsak att den representerar våra skuggsidor och våra hinder. Nymånen är därför en bra tid att skapa ceremonier kring:

Nystart och förnyelse: en chans att lägga bakom sig det gamla och inleda en ny cykel eller fas i livet.
Manifestation och intention: en kraftfull tid för manifestation och att sätta intentioner. Det är en bra tid att visualisera och attrahera det vi önskar oss på Livets Stig.
Spirituell tillväxt och intuition: en tid för spirituell tillväxt och utveckling. Du kan stärka din intuition genom att möta dina skuggor och frigöra dig från dem.
Inre reflektion: en möjlighet till sann självgranskning, då sina skuggor är synligare och det är lättare att utforska känslor, tankar, reaktioner och drömmar.

Den runan som vägleder oss fram till fullmånen i Odalrunans kraft den 4 juni är Asarunan som råder oss till att se över vår kommunikation. Både den jordiska och den andliga. Den påminner oss om att vi snabbare kan få det vi önskar, om vi ger det ett uttryck. Det talade ordet är alltså kraftfullare just nu än tystnaden. Det är också en bra tid för utbildning, inspiration och medvetenhet. Asarunan är en frigörande runa – den manar oss till att frigöra oss från det som håller oss tillbaka och utmana oss själva till utveckling. Dess magi ligger i att vara både mottagande och uttryckande. Viktigt att tänka på är att kommunikation inte bara handlar om ’det talade’. Kan du inte sätta ord på det du vill uttrycka? Dansa, sjung, skriv, måla eller vråla. Det viktiga är att frigöra energin som är låst i dig.

Har du svårt att hitta ett uttryck?
Det kan vara för att din vibration inte är i sitt naturliga harmoniska tillstånd. Din vibration är din ledstjärna i livet. Det är den som ger dig en känsla av frid i dig själv. Vill du veta mer är du välkommen att anmäla dig till en GRATIS MASTERCLASS måndagen den 5 juni. Klicka här för mer info!

Med värme & kärlek
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *