Långfredag

Jag vaknade tidigt, med en enorm saknad i mitt hjärta. Åren går och fastän jag fortfarande kan prata med mormor, så saknar jag henne jättemycket. Jag blundar. Jag minns min barndom och jag känner en lätt strykning på min kind.

Tack, mormor. Det är skönt att veta att de av ande kan sträcka sin hand genom slöjan som skiljer våra riken åt och smeka en ledsen kind.

Jag brukar säga “min mormor har lärt mig allt jag kan” och det är sant. Hon har också lärt mig att långfredagen ska vara tråkig. Hon gjorde den alltid så tråkig hon kunde för oss barnbarn. Än idag tycker jag att långfredagen ska vara en stilla dag, en tyst dag. Så jag går också runt som mormor och sänker volymen. I år behöver jag inte sänka någon volym någonstans eftersom jag är själv hemma och större delen av dagen inloggad på Tarotguiderna, så mina kära kollegor kan fira påsk med sina nära och kära.

Vi har nyss fått njuta av en mäktig fullmåne, en supermåne, och som vanligt har det varit fullmånesceremonier här på kurscentret. I min trumma finner jag tröst och råd i en orolig tid och jag kan känna ett lugn inför framtiden. Jag ser glimtar av vad som varit, vad som är och vad som komma skall.

Hur vi tar oss till tiden som kommer handlar mycket om vad och hur vi väljer att tänka, känna och agera. Väljer vi rädsla eller väljer vi kärlek?

Kärlek bär med sig hopp, ödmjukhet, ömhet och omtanke.
Rädsla bär med sig själviskhet, icke-respekt och hårdhet.

Stanna upp och känn in hur din livsattityd ska vara i tiden som kommer.
Långfredag är en långsam dag, i min värld, och passar utmärkt för reflektion.

Glad Påsk från mitt kök!

Varma kramar
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *