Hagtornsrunans fullmåne

Det är sällsamma tider. Det var en kraftfull och känsloladdad fullmåne. Oavsett hur du upplevde den, så bär den med sig förändring om du vågar omfamna det. Vad du än gör – var inte rädd.

I fredags lämnade en kär kollega oss efter en lång, tuff kamp mot cancer. In i det sista levde hon som hon lärde – med öppenhet och kärlek. Jag kommer att sakna våra samtal, de var för få under åren, men hennes röst kommer alltid att ringa i mina öron när jag tvekar på min väg. Ett ljus brinner för henne här och jag vet innerst inne att hon vandrar med förmödrarna nu. Delar med sig av sin visdom i form av ande. Stärker oss som är kvar i varandet här och nu.

Hagtornsrunan talar om dualism. Alla de motpoler som skapar livet, likväl talar hagtornsrunan om skuggor och destruktiva sidor som ibland kantar Livets Stig. Den manar oss till att hitta balansen i handling kontra icke-handling. När ska vi svara för oss och när ska vi tiga?

Den bär också med sig Thursarnas (jättarnas) vilda urkraft, det där j—-anammat som civilisationen kuvat under århundraden. Det är dags att vi ställer oss i vår urkraft och ger röst åt det vilda. Ut med dig! Dansa barfota i gräset, trumma, sjung och om du vill – slå sönder något när orden inte räcker till. Själv ska jag flytta och stapla 10 kubik med ved med en skottkärra….

Fall inte offer för osämja som skapas lätt av de projektioner och speglingar som verkar fylla varandet just nu. Stanna alltid upp och fråga dig själv om du verkligen har en del i det som sker, eller om personen som skapar drama talar om sig själv… Hagtornsrunan symboliserar nämligen den undantryckta skuggdelen av våra jag och den vill gärna manifesteras just nu. Stanna därför upp med jämna mellanrum så du kan balansera dina känslor och möta dem öppet och kärleksfullt.

Runorna som vägleder är Nödrunan och Gåvorunan och de talar om för oss att vila i acceptans och vara tacksamma för de gåvor livet ger oss. Det handlar också om att inte forcera, utan hellre vänta in det som kommer till dig. Gåvorunan talar också om att det är viktigt med balans, både inom dig och i det yttre dvs i dina relationer och samarbeten. Våga väga för- och nackdelar så att du ser att allt flödar i ett balanserat flöde. Tillåt dig inte att stressas av andra, våga ta dig tid till att känna in vad som är rätt för dig. Inte bara rätt här och nu, utan även tiden som komma skall.

Den dolda runan är en Klippruna och den avslöjar att tiden som är nu handlar om ditt fundament i varandet. Den påminner dig också om att ett inget fundament är starkare än den svagaste stenen i den. Se över din grund, så att du kan stå stadigt i din kraft och din vision i framtiden. Förädla dvs byt ut de svara stenarna, till starka. Förbered dig, helt enkelt. Din vision må prövas och du kan vackla i din passion, men vila i tillit till att vara din vision trogen är det enda rätta. Vindar vänder och vi får ny fart när motvinden blir medvind.

Varma kramar
Mira Hilaria

Under vecka 28 är jag inloggad (vägledare #120)
Onsdag 8-12
Torsdag 8-12
Fredag 10-12
Lördag 9-11
Söndag 19-22

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *