Magiskt trumbygge

En av mina favoriter på sommaren är trumbygge. Det är avkopplande och får mig att att hamna i i en tidlös tid. Solen är egentligen det som avgör när jag börjar och slutar. Att stå ute med färgbad, kladda och hänga upp skinn som fått de vackraste färger och mönster växter och bomullssnöre kan skapa ger mig avkoppling och kraft. 

Jag passar på att färga många skinn när jag ändå gör färgbad
av bland annat aroniabär (dag 1)


Såga, slipa, bocka och bända träet till vad jag önskar att det ska vara ger mig kontakt med trädets styrka. Att få se alla de vackra ådringarna och hur de skiftar när växtfärgen kommer på träet ger mig insikt om hur allting är i ständig förändring. 

Nymålad ram (dag 2)


Hantverket ger mig helt enkelt samklang med mig själv och med det jag har omkring mig.  Så som mina älskade hundar, som också faller in i vila dessa dagar.

Diva och Runa med en snattad handduk som snuttefilt (dag 2)


Skönheten i att göra det här tillsammans är också en stor del av trumbygget. Samtalen handlar inte bara om andliga ting, utan även om livet i stort och smått. Vi trummar och gör resor in i oss själva för att skapa en djupare förståelse för oss själva, för hantverket och för trumman. Alla vi bygger en trumma som kommer att tjäna oss och förvalta all den visdomen som uttalats och även den som inte uttalats. Det är upp till var och en att dela med sig av sig själv och sin visdom. Tystnad är också kraftfullt. 

Under sommaren så byggs här trummor oftare än på vintern, men vi gör detta på vintern också. Ateljén är stor och det finns gott om utrymme för en liten grupp. Sommarkurserna är alltid utomhus och vi njuter mycket mellan momenten. Tack för torktid, säger vi bara. Då fikar vi. Vilar i gräset eller tar en promenad till badplatsen vid älven. 

Vill du bygga trumma med mig? Skicka ett medddelande till mig på via hemsidan www.hilaria.se

Skinnet är nyss spänt på ramen. Getskinn färgat med aroniabär (dag 2).
Trumman är inte färdig, ägaren ska måla den, så vi väntar ivrigt på färdigbilden.


Under helgens kurs var Falken närvarande. Den cirklade runt gården och det kändes som att den ville påminna oss om både vår kraft och våra insikter. Det är hur vi skiftar vår blick, som får oss att se möjligheterna på Livets Stig. Och det är där vi alla är – vi behöver lyfta blicken, se framåt och se de möjligheter Livets Stig ger oss. Vi står i brytpunkten till en ny tid, med nya lösningar. Det gamla är gammalt och det tjänar oss inte längre. 

Andedjuren Talar säljs till sommarpris juli månad ut i webbshoppen.
Klicka här! 

Under vecka 30 finns jag på Tarotguiderna och vägleder följande tider:
Tisdag 8-11 och 13-15
Onsdag 8-12 och 17-19
Torsdag 8-12
Fredag 10-12
Söndag 15-18 och 19-22

Varma kramar
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *