Det gröna guldet

Sommaren går mot sitt slut, men har vi lite tid på oss att njuta av det vackra vädret och sommarkänslan. Har du inte redan skördat till höstens teer så är det hög tid nu!

Just nu håller jag på att samla ihop det jag behöver till Husets Te som alltid serveras på Hilaria och Utsunds Kurscenter. Vi har inte köpt tepåsar på flera år utan skördar allt te själva.

Rabarber blir fantastisk gott te om du drar tunna strings av rabarbern och torkar dem. När de torkat så lägger du dem bara i en plåtburk eller en glasburk som du förvarar torrt och mörkt. Vi samlar också in blad av vinbär, krusbär och hallon. Det är inte bara bären som smakar gott. I trädgården odlar vi 2 sorters mynta och en himla massa ringblommor som inte bara fungerar i te. De vackra orange blommorna fungerar som krydda i sallad också.

Jag brygger alltid mitt te i kanna. Jag lägger i örterna och låter dra i minst 20 min.


Jag skördar också maskrosor, det börjar komma upp nya späda istället för dem som jag rensat bort under sommaren i odlingarna. Roten tvättas och torkas till te. Samma gäller brännässlor. Där jag tidigare rensat, tittar nya små skott upp och de åker direkt in på tork för att vi ska ha nässelblad och pulver under vintern.

Jag samlar också ihop till rökelse och till ceremonier. Jag vurmar ju för att vi ska använda våra inhemska örter istället för att importera. I vår flora finns det renande och helande växter så det räcker. Vi behöver inte belasta Moder Jord med import.

Gråbo är ett fantastisk “ogräs” för rening och balansering. Jag jobbar också mycket med runor och skapar binderunor till amuletter.

Vill du rena ditt hem fungerar häxörten Gråbo alldeles utmärkt och om du är allergisk mot gråbo kan du istället ta en eller gran. Trixet med barrväxter är att inte låta dem torka. Det har en tendens att spraka till i rökelsefatet och poff är allting borta. Frys istället det du skördat så håller det sig längre och du får ett bättre ryk eftersom barren inte är torr.

Jag har de senaste dagarna skördat en hel del och jag har då även lyssnat till vinden. I vinden har jag känt hopp, tro och tillit. Jag hoppas att vinden varslar om att fler vaknat och kommit till insikt om att vi behöver förändra oss själva och våra attityder för att världen ska förändras. Ge dig själv tid att stanna upp och lyssna till vinden och låt orden av visdom formas i dig. Vinden renar vårt sinne och ger oss klarare tankar. Utöver det så syresätter du ditt system bättre om du är ute och djupandas istället för att sitta inne med en ytlig stressandning.

Våga gå ut och vända ditt ansikte mot vinden. Slå ut armarna så att du öppnar upp bröstkorgen och sträck på dig, upp på tå, så du får igång flödet i kroppen och får utöver klarare tankar också en energikick.

Solkramen som också är en vindrening i samma andetag. Storskär, Finland 2017.
En ceremoniell vecka i jungfrudanser.

Den här veckan finns jag på tarotguiderna för att vägleda dig i livets stora och små frågor följande tider:
Tisdag 10-12 och 20-22
Onsdag 8-12
Torsdag 8-12

Fler tider kommer och du hittar alltid det aktuella schemat genom att titta i schemat på Tarotguidernas hemsida: Klicka här!

Varma kramar
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *