Hösttecken

I morse klev jag ut kl 6, barfota i vanlig ordning för att morgonrasta hundarna. Doften av höst slog emot mig och jag kände kylan mot huden. När jag satte fötterna i gräset gick ett litet brrrr! igenom mig. Ja, nog står hösten på tröskeln, men jag är ju inte klar med sommaren än…

Jag har svårt att välja en favorit bland årstiderna. Jag gillar dem alla på olika sätt, men just i år känns det som att sommaren varit för kort. Samtidigt som jag längtat efter sonens skolstart och svampturerna i skogen. Att vistas i skogen, luncha i mossan och se hundarna skutta runt bland blåbärsriset är balsam för själen och ger klarare tankar.

Skogen ger också fantastiska vackra möten. Tyvärr hann ekorren smita från middagsbordet. Jag antar att de två fyrbenta gästerna var lite för ivriga med att komma till bords och ekorren fann det bäst att ta en paus på grenarna i den gamla granen. Men innan Diva och Runa skrämde iväg, hann jag i några få sekunder njuta av ekorrens välfyllda kinder och metodiska knaprande. Jag blev också påmind om ekorrens budskap ur Andedjuren Talar.

Ekorren talar om förberedelse, insamlande. Den påminner oss om den snabba energi vi behöver hålla igång. Den är aktiv och sällan vilande i sitt sinne. Rörelse är källan till energi. Alltid i farten och skapar nya möjligheter. Ge därför näring till dina sinnen så att du upplever livets nyanser och kan dra fördel av dem i ditt varande.

Med hösten så skiftar också energin, inte bara i oss utan även i Moder Jord. Vi går mot vila, vi vänder oss inåt och vi förbereder oss för vintern, där vi kan göra en djupdykning i oss själva innan vi går mot ljusare tider igen. Jag älskar årstidernas växlingar och njuter av att samma vy har en ny skönhet för varje årstid. Det är ingen större idé att strida mot naturens rytm, det är bättre att anamma växlingarna, följa flödet och njuta av skönheten vi möter.

Här nedan ser du en gammal favorit i mina andliga forum. Välj ett kort; stenen, pendeln eller fjädern. Jag lägger ut tolkningarna på torsdag lunch.

Varma kramar
Mira Hilaria

Den här veckan finns jag tillgänglig för vägledning på Tarotguiderna:
Onsdag 8-11
Torsdag 8-12

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *