Vattenrunans Fullmånesorakel

Vattenrunan symboliserar Livets Flod, flödet, drömmar, intuitionen, livskraften och påminner oss om att vi är emotionella varelser som vandrar på Moder Jord. Den symboliserar också tidvattnet och är starkt sammankopplad med månen, vilket gör den här fullmånen väldigt emotionell för många. Sist, men inte minst är Vattenrunan trolldomens runa.

Allting började med urvattnet i Nifelheim, som stelnade till is och möttes av Muspelheims eld. När elden mötte isen, startade Livet enligt mytologin. Det finns en logik i det – inget frö gror utan vatten.

Fullmånesoraklet avslöjar att vi går in i en period där livet (åter)vänder. Om du har förväntat dig lugn det kommande månvarvet, kan du räkna med att bli besviken.

Förväntan står i direkt relation till din besvikelse, kära barn.
/Mother Pinetree

Fackelrunan talar om för oss att lärdomen vi står i handlar om vår kreativitet och vår handlingskraft. Energierna rör sig i rasande fart just nu och om du inte agerar när möjligheten uppenbarar sig, kommer du att gå miste om den. Här finns också en påminnelse om att du ska välja med ditt hjärta. Den är ditt engagemang och din passion, det du brinner för, som är viktigt. Har du inte känslan med, faller projektet oavsett hur mycket du vill eller kämpar. Kamp är för övrigt något du ska avstå under Vattenrunans inflytande. Du behöver bejaka flödet, så som alla floder flödar till havet. Så jobbar också Vattenrunan – den eftersträvar vad vi idag kallar för Oneness. Människorunan som avlöser Fackelrunan talar om att det är nu det är hög tid för oss alla att stå med fötterna på jorden, ta ansvar för oss själva och förlita oss på vår kontakt med det gudomliga. Det är dags att stå jordad, med ett vaket och upplyst sinne och låta det gudomliga integreras i varandet. Ta dig tid att lyssna in ordentligt, så att du inte behöver ångra dina beslut. De beslut du fattar idag lägger grunden för lång tid framöver. Vattenrunan fortsätter här att påminna oss om lyssna på våra känslor, lita på vår intuition och våga ge oss hän Livets Flod. Varför simma motströms, när du kan flyta med strömmen och enbart styra din skuta så att du inte går på grund?

Urrunan talar om att det är en god tid att förnya sitt nätverk eller släppa in nya människor i sitt liv. Du behöver näring och här handlar det om att våga ta in nya intryck, så att du kan skapa bra förutsättningar för din egen personliga tillväxt. Du behöver bli hörd och sedd, säger Asarunan. Din kommunikation är viktig och den visdomen du bär är viktig. Du står just nu i ett vägskäl där du behöver ge uttryck för dig, så att du växer av utmaningen. Hästrunan talar om att det förflutna inte längre kan hålla dig tillbaka om du inte själv låter den skapa hinder åt dig. Du har övervunnit de hinder du behöver övervinna för att stå där du står idag. Stark och vis, på ditt eget vis.

Hindren vi kan möta ligger i Ingrunan, som symboliserar hur en cykel sluts. Om vi avstår från att släppa taget och låta cykeln slutas, så får vi ta ett varv till. Tveka därför inte att släppa taget om det som har varit, för att det nya ska få börja. Ingen cykel tar egentligen slut, då den är dynamisk. Den startar om, men den startar i en ny vibration. Nödrunan talar om att våra förmödrar och förfäder lugnt säger att du står exakt där du ska stå just nu. Allt är i sin ordning och det enda som kan hindra dig på din vandring på Livets Stig är att du kliver ur Livets Flod och ser den strömma förbi genom att stå på stranden. Med andra ord, hur rädd du än må vara behöver du vila i tillit till att livet vill dig väl. Offra din rädsla, varje gång den visar sig. Släpp ner den i Livets Flod och låt den hitta en egen ström att virvla iväg på. Färunan avslutar oraklet genom att säga “välgång och rikedom kommer din väg”, men den påminner dig också om att din största rädsla är att inte lyckas. Offra den. Nu. För din skull.

Tänk på att Vattenrunan stärker din inre magi och att den är starkt kopplad till det emotionella. Dina känslor orienterar dig i livet, alltså ska du inte förminska dem. Dra nytta av dem genom att våga känna dem och därefter släppa taget om dem. Vattenrunans jobb är att avslöja dina emotionella svagheter och de mönster som kan försvaga din kontakt med Livets Flod. Den synkroniserar dina känslor med dina begär, ditt sinne och din kropp.

Med sin starka koppling till födelsens kraft är Vattenrunan en stark runa för initiering. Initiering är i det här fallet inget annat än det löftet du ger till dig själv. Det löftet som för in dig i ett nytt flöde. I huvudsak frågar Vattenrunan vilket frö du tänker vattna? Bejaka ditt inre flöde genom att hörsamma din inre ebb och flod. Livet rör sig i vågor; upp och ner, fram och tillbaka. Det är i den rörelsen du finner din mittpunkt. Balansen som ger dig möjlighet att dra nytta av vågens rörelse, snarare än att ryckas med av den. På så sätt får du ut maximalt av det goda och berörs mycket lite av det onda. Livet vill dig väl, minns det.

Andedjuret som är kopplat till Vattenrunan är Utter:
” Uttern påminner dig om att smidigt och lekfullt guppa i vågorna. Låt känslor, insikter och visdom komma till dig med lätthet. Livet är inte en kamp. Balansen ligger i att vara just “lagom” allvarlig i varje situation du möter; alltså var flexibel, men lagom auktoritär, möt livet med glimten i ögat och finurlighet.”
Ur: Andedjuren Talar

Förslag till ceremoni i Vattenrunans Fullmåne
Ceremoni är att föra in anden i det du gör. Du ger ditt löfte kraft genom att fysiskt manifestera den. Du behöver inte vara rädd för att ceremonin behöver vara avancerad. Den är vad den är – för dig.
Ge dig ut till en sjö, älv, å, bäck eller havet. Helst ska du doppa dig, men vill du inte så räcker det att doppa fötterna eller låta vatten rinna genom dina händer. Låt alla dina rädslor sköljas bort med vattnet. Offra dem till vattnet. Kan du inte ge dig ut till ett vilt vatten, ta duschen. Huvudsaken är att vattnet flödar/sköljer dig.
Vattenrunan har också en magisk koppling till salladslök. Den vita delen symboliserar nedan och den gröna delen symboliserar ovan. I sin helhet symboliserar den livets expansion och kopplar samman det fysiska med det gudomliga. Alltså är lök något du fysiskt kan använda dig av i din ceremoni genom att lämna det som ett offer vid det vilda vattnet du besöker. Väljer du ceremoni hemma, kan du lämna löken utomhus (på lämplig plats, så klart).

Varma kramar
Mira Hilaria

En inbjudan till min live-sändning på lördag den 3 april kl 19.00 på tarotguiderna.se på facebook kommer att dyka upp under veckan.
Vi gör en Andedjursresa i trummans urvibration.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *