Fullmånesoraklet i Odalrunas Kraft

Fullmånen i Odalrunans Kraft

Odalrunan symboliserar Gudinnans Livmodern, vi talar alltså om den ursprungliga födelsen och källan till Livet. Den talar också om den rikedomen som inte går att sälja, alltså det vi lämnar i arv och det vi bygger upp inom oss.

Trots att odalrunan symboliserar egendom och rikedom, så är det en djupt andlig runa och mycket viktig för vår ande. Den påminner oss nämligen om vikten av att ge näring till vår själ och våga välja det som ger oss den själsliga rikedomen. Den talar mycket om den kontakten vi har till jorden, Moder Jord, och de förmödrar och förfäder som så länge förvaltat den och lämnat sina fotspår på den. Våra förmödrars och förfäders kraft vilar och växer i jorden och det är genom det här bandet som vi kan förvalta vårt andliga arv.

Odalrunan är också sammankopplad med Oden, den allsmäktiga som en gång påstås ha varit både man och kvinna, för att sen bli en man. Odalrunan symboliserar därför visdom, oneness och är en sammankallande runa dvs att den sammankallar och balanserar det inre med det yttre. Genom att förvalta det du har och praktisera din visdom, skapar du således en manifestation av din dröm. På vardagsspråk skulle vi kunna säga att odalrunan puttar på för att vi ska skrida från tanke till handling.

Det är helt enkelt dags att sluta skylla ifrån sig, connecta med allt inom dig och använd varje korn av visdom, kunskap och kraft till att sätta bollen i rullning. Bara gör. Tänk inte. Gör.

Sammanlänka din önskan med din intention och ur den kommer insikten om hur du ska manifestera din vision.

”Var aktsam med vad du drömmer, det kan slå in.”

Vältra dig inte i det som varit, gårdagen läxor är dagens visdom och skapar morgondagen.

Fullmånesoraklet talar om livsvägar. Idegransrunan talar om att lärdomen här och nu handlar om att stå i vägskälet en stund och ta in vad den nya vägen du väljer innebär. Den talar om mognad och tålamod till våga fatta tuffa beslut för att komma framåt på Livets Stig. Solrunan talar om vikten av att ha ett fokuserat, öppet och glädjefyllt sinnelag i livet just nu. Det är mycket som hänger på att våga välja framgång istället för grubbleri. Solrunan påminner oss också om vikten av att våga tro på det vi bär inom oss. Gåvorunan varslar om lättare tider. Det är en tid då balans kantar vår väg. Den talar också om att du ska vara observant på givandet och tagandet i dina samarbeten. Livet ger dig möjligheter, men ansvaret för att få dem att blomstra vilar på dig.

Björkruna felvänt säger helt enkelt att du ska i alla dina relationer se till att du inge ger för mycket av dig själv. Det är ok att visa sig själv omtanke och prioritera det du behöver för att känna att din energi är i balans. I Midgård, finner vi fackelrunan som säger att det är en tid för passion och engagemang. Det är också en god tid att ta tag i saker och ting och låta kreativiteten flöda. Det är smedens runa, så budskapet är helt enkelt att det gäller att smida när järnet är varmt. Den tomma säger, du vet var du har varit och vilket ansvar som vilar över dig. Den förtydligande årsväxtrunan säger att det handlar om dina tidigare mönster och då specifikt de du valt att sluta upprepa. Detta går hand i hand med att det är odalrunans fullmåne där vi ska ta kontroll över det vi vill förvalta och förändra. Det är ett arvskifte, helt enkelt.

Hagal talar om våra hinder och då närmare bestämt de vi inte kan styra över. Även om vi har en fri vilja, så kan vi inte styra allt. Vi är en del av en helhet och i den helheten finns även andra. Hagelrunan påminner oss helt enkelt om att den turbulensen vi möter är till för att vi ska sålla ut det vi inte längre behöver bära. Släpp taget. Är det menat för dig, så kommer det tillbaka (oavsett vad det är). Hagtornsrunan drar oss till våra förmödrar och förfäder. De säger att det är en god tid att stå stark i sin kraft, att inte tillåta sig styras av andra. Du tar ansvar för dina val, ingen annan. Det som är rätt för någon annan, är inte nödvändigtvis rätt för dig. Ge dig själv den respekten att du följer ditt kall och ingen annans. Asarunan avslutar oraklet och säger att du inte ska vara rädd för att ge uttryck för den visdomen och kunskapen du bär inom dig. Det är av vikt att du inte tystnar.

”Att tysta sig själv är att begå våld mot det heliga i sig själv.”
Mother Pinetrees Visdom ®

Det är en bra fullmåne för ceremonier där du vill stabilisera din framtid, att önska in det du vill ska stanna i ditt liv under lång tid framöver, men framför allt är det en god tid att finna råd och visdom från de som lämnat oss. Jag själv tänker i mitt hjärta omfamna min älskade Diva som numer vandrar med förmödrarna och vakar över sin flock. Tack Diva, för att du hjälpte mig skriva Andedjuren Talar. Jag ska förvalta den gåvan väl.

Diva 20151006 – 20210419
Diva vandrar vidare med förmödrarna nu.

Varma kramar
Mira Hilaria

2 thoughts on “Fullmånesoraklet i Odalrunas Kraft

  1. Tack Mira!
    Tar med mig vad runorna förmedlar, känns som det landar väl inom mig.
    Tack för det du ger till oss, kramar skickar jag tillbaks till dig.
    ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *