Boosta din energi!

Känner du ofta att all din tid går åt till att ta hand om andra? Att försumma sig själv är lätt i en hektisk värld, men konsekvenserna kan bli allvarliga. Att lägga till tid för dig själv i din dagliga rutin kan inte bara stärka din hälsa, ditt välbefinnande utan också dina andliga gåvor. Dessutom säger experter att de lyckligaste och mest framgångsrika människorna regelbundet fokuserar på sig själv!

5 enkla tips till att boosta dig själv i varandet:

1. Boka in tid för dig själv i ditt schema. Det räcker inte att ibland stoppa din hektiska livsstil och ta en promenad eller njuta av ett varmt bad. Det behöver bli en vana. Precis som du reserverar tid i ditt schema för andra möten, avsätt tid för att ta hand om dig själv också. Det är viktigt att du hittar det som tilltalar dig och låter det bli en del av ditt varande. Det hjälper dig att undvika trötthet, öka din energi och dina andliga gåvor.

2. Njut av din favorithobby. Oavsett om du älskar att experimentera med nya recept i köket eller måla bilder av solnedgångar, kan dina favorithobbyer vara en del av egenvården. Hobbyer och aktiviteter som du redan tycker om är lätta att välja och omsätta i praktiken. Du behöver bara hitta plats i ditt schema för att göra dem. Detta är ett viktigt steg och visar ditt engagemang för att ta hand om dig.

3. Notera de komplimanger du får. Du kan njuta av komplimanger istället för att vifta bort dem. Du kan till och med börja anteckna komplimangerna du får. Du kan förvara dem i en vacker dagbok. Din komplimangbok kan dela hylla med din tacksamhetsbok. Syftet med komplimangboken är att hjälpa dig att mota bort negativa tankar. Komplimangboken kan fungera som påminnelse när du tvivlar på dig själv – din existens är viktig och du är värdefull.

4. Rensa i röran. Unna dig fina ytor att vistas i. Oavsett om du bestämmer dig för att rensa i din garderob eller städa ur kylen, kommer du att lyfta bort skräp. Att ha rörigt omkring sig kan dränera dig på energi. Det kan också göra dig stressad och ofokuserad. Ta bort de saker som inte längre tjänar dig eller ger dig glädje. Till exempel, om du har kläder i din garderob som du av olika anledningar inte använder.

5. Prioritera dig själv! Att prioritera sig själv kan upplevas själviskt, men så är det inte. Det boostar din energi och gör dig lycklig. Vilket i sin tur gör att du kan göra underverk för andra. Du kan njuta utan att känna skuld för det! Om det här känns jobbigt, så beror det ofta på att du lägger all din energi och tid på att ta hand om andra och spar dig själv till sist. Ofta finns det ingen energi till kvar för att du ska orka göra det du vill göra. Genom att ta dig tid att göra något för bara dig, som att läsa din favoritbok eller ignorera ett telefonsamtal, kommer du att boosta din energi.

Väldigt ofta väljer vi våra måsten, jobbet, familjen och annat som vi tagit ansvar för, men ibland behöver vi faktiskt bara våga välja oss själva en stund. Boka in tid för dig själv – dagligen.

Vill du ha fler tips om hur du boostar din energi är du välkommen på BOOTCAMP – Energi på söndag 12 mars mellan 10-13 (online). Klicka HÄR för mer info och anmälan!

Med värme & kärlek
Mira Hilaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *