Visdom i Drömtiden

Drömtiden är tiden före tiden. Tiden tiden. Inatt var jag där igen, barfota i Australiens heta sant. Solen brände på mitt ansikte och jag minns att tårar rann nerför mina kinder.

I natt i drömmen satt jag med den gamla kvinnan som undervisade mig och jag höll än en gång hennes händer och lyssnade till hennes sång. Hon sjöng ur sitt hjärta rakt in i mitt. Mitt i alla galna drömmar, så fick jag återuppleva den här stunden. Där någon såg mitt hjärta för vad det är och visade mig utan rädsla sitt eget.

När jag vaknade hettade mitt ansikte av solens strålar, jag är solbränd, som om jag varit där. Jag är utvilad. Jag är stark, även om tårarna återigen vätte mina kinder. Min gamla visa lärare sa att jag står i förändringens vindar, igen. Jag har en storm kvar och det är dags att jag vågar gå in i den utan rustning. Naken. Sårbar. Sann. Jag har också fått bannor, för vad jag gör med min kropp. Alltså fortsätter mitt sockerfria liv efter gårdagens snedsteg med Påskmust. För vem vågar säga emot den gamla visa?

Visste du att…

Tolkningen av drömmar går tillbaka så långt som 3000-4000 f.Kr. Vi vet det eftersom tolkningarna av drömmar skrevs ner på bland annat lertavlor. Man tror att många ursprungsfolk till en början inte kunde skilja mellan den verkliga världen och drömvärlden. I många fall såg dessa människor på drömvärlden som en förlängning av den fysiska världen omkring dem, och i många fall såg de drömvärlden som mer kraftfull än det vakna varandet.

Drömtolkning var ett viktigt område för den antika grekiska och romerska världen att drömtolkare ofta följde med generaler och andra militära ledare i strider. Drömmar togs på allvar, och framför allt grekerna och romarna såg ofta drömmar som budskap från deras Gudar.

Drömmar hade också ett religiöst sammanhang i det gamla Egypten, och prästinnor fungerade som drömtolkare. Drömmar skrevs ner och förvarades i templen. De vars drömmar var särskilt levande eller betydelsefulla ansågs vara välsignade och gavs särskild status i det Egyptiska samhället. Likaså ansågs människor som kunde tolka drömmar ha fått gåvan från Gudarna och fick en hög status i samhället.

Genom att skriva ner dina drömmar kan du få en djupare förståelse för dig själv, din resa på Livets Stig och kanske även få glimtar av framtiden.

Drömtiden är magisk!
Med värme & kärlek
Mira Hilaria

❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *